Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнение относно ремонт на профил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнение относно ремонт на профил

Здравейте, скоро си купих Алфа 147 JTD и още не бях и се нарадвал преди един комшия да ми я блъсне на паркинга . Искам да попитам мнението относно ремонта и след това. Та става дума за:

Пораженията са:
    -заден десен профил-за смяна
    ( http://delov.org/alfa-images/147-profil.jpg ) ;

-ожулена дясна врата(по ръбовете и малко на самата врата) и изкривена по ръбовете. В каското я описаха като щета левел 1
    ( http://delov.org/alfa-images/147-door.jpg );

-изкривено и ожулено под самия профил, но не за смяна(праг)
    ( http://delov.org/alfa-images/147-prag.jpg );

-изкривено и ожулено по гредата, която се намира зад вратата. На около 4-5 места фугите, който образуват са изкривени и ожулени.
    ( http://delov.org/alfa-images/147-greda.jpg )

Офертата, която ми предложиха в един сервиз е:
    400лв - нов профил (много го нахвали )
    150лв - монтаж и демонтаж на профила
    150лв - боядисване на профила
    150лв - изчукване и боядисване на останелите дребни неща

Общо: 850лв.

На мен лично ми се струва малко скъпичко, но може и да се бъркам. Благодаря предварително
    Уеб и Графичен дизайн EMS | Пирдоп

Ми да ти кажа смяна на тоя профил, задния калник де, си е приключение.Вземи цъкни снимка на удареното по колата, може да е по-удачно да се изправи, така какъв акъл да ти дадем.Вратата по добре я смени с втора употреба, може и същия цвят да намериш във форума има доста колеги които продават цените са повече от сносни.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Да, знам, но нямам възможност да кача снимки на колата в момента. Според тенекиджия може да се изправи. Доста трудно, но може. Аз лично предпочитам да се смени вместо да се изправя (няма да плащам аз :P) пък и се надявам каското да покрие част от ремонта.Интересуваше ме дали като стойност на офертата за калника е реална и преувеличена
      Уеб и Графичен дизайн EMS | Пирдоп

Comment

колега при такава щета, каквото и да правиш няма припасване на елементите, гаранция няма да си личи , че е ударена, но след време ще почне да ти претрива боята до ламарина на недобре напаснатите детайли, така че карай по линия на най-евтиния вариант, хубавото е да не е нарушена геометрията на автомобила
        Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
        Peugeout 2.2 HDI 133+++
        Alfa 159 +++ next

Comment

Без да съм видял колата не мога да кажа кое е най-удачното, но лично аз бих сменил вратата със нова/втора употреба/ за да съм сигурен в линията на вратата.От там ще тръгна да оправям панела.Това при положение че касата на врата не е деформирана, а има само вдлъбната ламарина на панела.Ако има разтегляне на ламарината вече може да се помисли за частична смяна на панела, има начини да не си личи и да не се напуква в последствие мястото на съшиването.Идеята е да се запази заводската задна колонка.Ся ако майстора е добър и съвестен и ти я направи така че в последствие да не си личи, да няма течове и прочие цената мисля че е добра.Но все пак ти препоръчвам да смениш вратата, защото точно там дето си оградил се съединяват лицевата и вътрешната ламарина чрез подгъв и са уплътнени заводски с някакъв херметик.При удар и последващо изправяне този херметик се напуква впоследствие влиза влага и почва да ръждясва.Да не говорим че може и да я затваряш със засилка като на жигула.Ся без да я видя на живо ти говоря принципно аз как бих постъпил.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
          X